Välj mellan europeisk och amerikansk roulette

By November 5, 2018 Nyhet No Comments

Roulette är ett av de spelen som är mest kända på casinon, det lockar många spelare. Det finns också olika varianter som ger dig olika fördelar. Vi går igenom skillnaden mellan europeisk roulette och den amerikanska!

I roulette ska man förutspå var kulan kommer att hamna. Det första man ska göra är att bestämma sig för vad man ska satsa på, enkelt tal, rött, svart, noll eller något annat. Efter man bestäms sig så lägger man så många marker som man vill satsa på den plats som motsvarar satsningen.

Hjulet startar och när kulan stannar så är omgången avgjord. Om man satsat rätt så vinner man men om kulan inte stannat där man satsat så förlorar man sin insats.

Europeisk roulette

Den Europeiska rouletten är den populäraste varianten. I denna versionen så består bordet av 36 olika sektioner som alla är numrerade. Hälften av numren är röda och hälften är svarta och den sista sektionen med siffran 0 är grön.

Man kan göra många olika typer av satsningar som till exempel satsningar på färg, på udda eller jämna tal, enskilda tal med flera. I Europeisk roulett så finns det bara en nolla, det gröna fältet och det innebär att huset har lägre fördel om man jämför med andra varianter. Husets fördel i denna varianten av roulette är 2,7 procent.

Amerikans roulette-varianter

Bordet i denna variant liknar bordet i Europeisk roulette. Den stora skillnaden är att i Amerikansk roulett så finns det två gröna fält med siffrorna 0, dessa kallas dubbel-nolla. Hjulet har alltså 38 sektioner varav två är gröna fält. Detta gör att husets fördel ökar till 5,26 procent, vilket minskar chanserna att man vinner. Även i denna varianten så erbjuds många olika varianter av satsningar.

Största skillnaden

I den engelska rouletten har spelaren bättre odds än i den Amerikanska rouletten, eftersom det bara finns en nolla mellan siffrorna. Siffrorna mellan 1 och 36 är svarta eller röda och nollan är grön, vilket är lika för båda roulettevarianterna. När det tillkommer en dubbelnolla utöver den vanliga nollan, som i Amerikansk roulette, ökar husets fördel. Skulle kulan landa på en nolla eller dubbelnolla, då beroende på vilken variant som spelas. Då tar huset alla insatser.

Leave a Reply